Linkuri accesibilitate

Aubrey Logan


Coperta albumului „Impossible”, 1 septembrie 2017.
Coperta albumului „Impossible”, 1 septembrie 2017.

O cântăreață americană care combină două lucruri aparent de necombinat: muzica de jazz și muzica pop.

Aubrey Logan
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:28 0:00

S-a născut în 1988 la Bellevue, Washingon, în familia unor profesori de muzică.

În adolescență a cântat în biserică și în diverse spectacole muzicale, și tot atunci a început să studieze trombonul.

A absolvit Berklee College of Music de la Boston, și e laureata mai multor premii importante, între care acelea de la concursurile Festivalului internațional de jazz de la Montreux, Elveția.

În 2012 s-a mutat la Los Angeles, unde l-a întîlnit pe pianistul Scott Bradlee, liderul trupei Postmodern Jukebox.

Doamnelor și domnilor, Aubrey Logan e o cântăreață americană care combină două lucruri aparent de necombinat: muzica de jazz și muzica pop.

Am spus „aparent de necombinat” pentru că lumea de azi pare să fi uitat că în variantele sale de început jazz-ul era de fapt cam ce e muzica pop de azi, și mai era și muzica pe care se mișcau oamenii în sălile de dans, în special dincolo de ocean.

Aubrey Logan face parte din acel curent apărut recent care revigorează funcția de entertainment, de divertisment, a jazz-ului și face asta într-o formulă cu totul inedită, anume reinterpretînd în manieră jazz cântece pop, hip-hop contemporane cu mare succes comerical.

Una din trupele faimoase ale acestei „reîncarnări” jazzistice e chiar Postmodern Jukebox, iar Aubrey Logan e unul din muzicienii invitați permanent în concertele lui Scott Bradlee și ale trupei sale.

Noi ascultăm acum piesa „Gossip” de pe albumul de debut al lui Aubrey Logan, „Impossible”, lansat în 1 septembrie 2017, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi secvența video a unei faimoase piese hip-hop a lui MC Hammer, pe care Aubrey Logan o reinterpretează în manieră jazz.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG