Linkuri accesibilitate

Premier Energy taie curentul la Apă-Canal Chișinău din cauza datoriilor


Municipiul Chișinău riscă să rămână fără apă la robinet dacă Apă-Canal Chișinău va fi deconectată de la energia electrică
Municipiul Chișinău riscă să rămână fără apă la robinet dacă Apă-Canal Chișinău va fi deconectată de la energia electrică

Patru instalații electrice non-strategice ale întreprinderii municipale Apă-Canal Chișinău au fost deconectate de la rețea, din cauza datoriilor acumulate de furnizorul de apă din capitală la plata facturilor pentru curent.

Potrivit unui comunicat al Premier Energy, datoria întreprinderii Apă-Canal Chișinău „constituie deja 51 de milioane de lei, din care 18 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat”.

Compania susține că a trimis Apă-Canal Chișinău, instituțiilor de stat și administrației publice locale mai multe mesaje în care le solicita să identifice o soluție pentru stingerea datoriilor, însă problema nu s-a rezolvat.

Premier Energy spune că, în contextul crizei energetice și a creșterii continue a prețurilor la procurarea energiei electrice, „nu dispune de suficientă stabilitate financiară pentru a continua să susțină suplimentar Apă-Canal Chișinău”.

La sfârșitul lunii noiembrie, vicepremierul Andrei Spînu dădea asigurări că municipiul Chișinău nu va rămâne fără apă și că Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu Apă-Canal Chișinău privind datoriile pentru consumul de energie electrică, care urmau să fie achitate în rate.

Serviciul de presă al Apă-Canal Chișinău, cât și directoarea interimară a întreprinderii, Diana Tacu, nu au răspuns la apelurile Europei Libere pentru a explica în ce măsură deconectările de la energie anunțate de Premier Energy vor afecta livrările de apă în capitală.

XS
SM
MD
LG