Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Apărarea R. Moldova, reformele europene și partide lipsite de finanțare


Îngrijorările în contextul vulnerabilităților din apărare ale Republicii Moldova au fost auzite la forumul economic mondial de la Davos. Soarta reformelor europene în R. Moldova și un partid politic demult anunțat și-a primit actele oficiale de înregistrare.... 

Apărarea R. Moldova, reformele europene și partide lipsite de finanțare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:33:26 0:00

Temele dezbătute de analiștii Igor Boțan și Nicolae Negru într-un nou episod al podcsatului „Dincolo de știri”, difuzat pe 20 ianuarie:

  • Vorbind la forumul economic mondial de la Davos, președinta Maia Sandu a îndemnat liderii mondiali să ajute Ucraina, dar a vorbit și despre vulnerabilitatea sectorului de apărare al Republicii Moldova.
  • Comisia Europeană constată, în proiectul unui raport analitic văzut de Europa Liberă, că Republica Moldova mai are multe de realizat la capitolul armonizării legislației la cea europeană și să facă reforme.
  • După îndelungi pregătiri și anunțuri, primarul Chișinăului Ion Ceban și-a înregistrat oficial partidul politic – Mișcarea Alternativa Națională.
  • Partidul Șor a rămas fără alocații de la bugetul de stat pentru jumătate de an, după ce Comisia Electorală Centrală i-a verificat veniturile și cheltuielile
  • Un alt incident cu rachete în nordul Republicii Moldova: rămășițele unei rachete țintind Ucraina au căzut în apropiere de satulLarga, din Briceni.

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri.

Pe site-ul nostru, moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, pe Google Podcasts și pe YouTube.

Ca și celelalte podcasturi ale Europei Libere – „Reporterii”, cu un episod nou în fiecare zi de luni; „Laboratorul Social” – în fiecare a doua marți, adică o dată la două săptămâni și „În esență ...” - în fiecare zi de joi.

Pentru a nu rata niciun episod și niciun podcast al Europei Libere, abonați-vă. Așa ne ajutați să mergem mai departe.

  • 16x9 Image

    Cristina Popușoi

    Fac parte din echipa Europei Libere Moldova din august 2022. Sunt jurnalistă specializată în afaceri europene și politică, licențiată în jurnalism și științe ale comunicării. Înainte de a veni la Europa Liberă, am lucrat la Radio Chișinău și TVR Moldova.

Previous Next

XS
SM
MD
LG