Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Propagandă să fie, dar să știm și noi...


Jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr și analiștii Igor Boțan și Nicolae Negru.
Jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr și analiștii Igor Boțan și Nicolae Negru.

Cum și de ce vrea Republica Moldova să-și consolideze frontierele libertății de exprimare? De ce un partid, cu liderul său fugar, riscă să ajungă certat cu Constituția și cum un altul, abia născut, cu liderul său primar, promite să îndrepte stânga dinspre est spre vest?

Propagandă să fie, dar să știm și noi...
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:46 0:00

Europa Liberă pune în context și explică principalele știri ale săptămânii împreună cu doi dintre cei mai cunoscuți analiști de la Chișinău, Igor Boțan și Nicolae Negru, într-un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”.

Temele noului episod, difuzat pe 23 decembrie:

  • Șase televiziuni care ar fi controlate de controversatul Ilan Șor au încetat să mai emită, după ce autoritățile le-au suspendat licențele pe durata stării de urgență;
  • Comisia de la Veneția a explicat Chișinăului în ce condiții poate fi interzis un partid – fiind vorba de Partidul „Șor” - fără să se încalce libertatea de asociere;
  • Noul director al SIS revine asupra declarației că Rusia ar vrea să invadeze R. Moldova la început de 2023, explicând că una este să vrei, și alta să poți face;
  • Pe contrasens cu foștii săi aliați socialiști, primarul capitalei Ion Ceban proclamă integrarea europeană drept obiectiv major al noii sale formațiuni, MAN.

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri dimineața.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG