Linkuri accesibilitate

Ion Ceban a fost ales președinte al partidului MAN, neînregistrat încă oficial  


Ion Ceban spune că în prezent pregătește toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului său
Ion Ceban spune că în prezent pregătește toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului său

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a fost ales cu vot unanim în funcția de președinte al partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), în cadrul primului congres al formațiunii, care a avut loc miercuri, 21 decembrie. Deocamdată, MAN nu este înregistrat oficial în calitate de partid.

Participanții la congres au votat și pentru statutul și programul partidului și au ales cei 47 de membri ai Consiliului național al MAN, care se va întruni mai apoi pentru a alege biroul formațiunii și vicepreședinții. Ion Ceban a precizat că, în prezent, sunt pregătite toate actele pentru ca partidul să poată fi înregistrat oficial.

„Doctrina Partidului MAN, este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Ne propunem ca integrarea europeană să devină idee națională. În cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni”, a scris Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pactul de la Snagov reprezintă acordul la care au ajuns 14 partide din România în 1995 privind integrarea europeană și euroatlantică a țării, indiferent de luptele politice interne.

Ceban a mai spus că mulți colegi din primărie au aderat la partid, iar MAN va participa la următoarele alegeri locale și prezidențiale.

Primul congres al Partidului Mișcarea Alternativa Națională s-a întrunit în ședință cu 195 de delegați din cei circa 2.000 de membri care ar fi aderat până în prezent la MAN.

XS
SM
MD
LG