Linkuri accesibilitate

Diplomații ruși, „alarmați” că nu primesc vize americane pentru a participa la Adunarea Generală a ONU


Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite a declarat că este „alarmant” faptul că niciunul dintre cei 56 de membri ai delegației ruse conduse de ministrul de externe Serghei Lavrov nu a primit viză de intrare în SUA pentru a participa la dezbaterile Adunării Generale a ONU de la New York, la sfârșitul acestei luni.

„Acest lucru este cu atât mai alarmant cu cât, în ultimele câteva luni, autoritățile din Statele Unite au refuzat în mod constant să acorde vize de intrare unui număr de delegați ruși desemnați să participe la evenimentele oficiale ale Națiunilor Unite”, a declarat Vasili Nebenzia într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Nebenzia a precizat că au fost depuse cereri de viză la Ambasada SUA din Moscova.

Un purtător de cuvânt al Misiunii SUA la ONU a declarat că Statele Unite reamintesc în mod repetat tuturor țărilor că „au nevoie de cereri cât mai din timp posibil” pentru a asigura procesarea lor la timp. „Acest lucru este deosebit de important din cauza acțiunilor nejustificate ale Rusiei împotriva ambasadei noastre din Rusia, inclusiv concedierea forțată a personalului local și a resortisanților țărilor terțe, care a dus la limitarea drastică a personalul și, prin urmare, a capacității noastre de a procesa vize", a declarat oficialul sub rezerva anonimatului.

Relațiile deja tensionate dintre Statele Unite și Rusia s-au înrăutățit dramatic de la invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG