Linkuri accesibilitate

Diplomația română condamnă trecerea SIS din subordinea președinției în cea a legislativului de la Chișinău


Președinta aleas a Republicii Moldova Maia Sandu la un protest în fața Parlamentului de la Chișinău, 3 decembrie 2020
Președinta aleas a Republicii Moldova Maia Sandu la un protest în fața Parlamentului de la Chișinău, 3 decembrie 2020

Ministerul român de externe a condamnat legea votată de majoritatea din parlamentul Republicii Moldova prin care serviciul de informații SIS trece din subordinea președinției în cea a legislativului.

„România condamnă modul netransparent și contrar practicilor democratice în care au acționat, la 3 decembrie 2020, în Parlamentul Republicii Moldova, PSRM și Platforma ,,Pentru Moldova’’, care include Partidul Șor, ignorând flagrant votul masiv exprimat de cetățenii Republicii Moldova la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020”, se spune într-un comunicat al dipomației de la București.

Potrivit ministerului român de externe, felul în care a fost votată legea „afectează grav statul de drept și funcționarea sistemului democratic din Republica Moldova”. „Modul în care au acționat aceste forțe politice este cu atât mai grav cu cât, în mod clar, scopul direct urmărit a fost limitarea atribuțiilor funcției prezidențiale, pe care candidatul susținut de PSRM a pierdut-o în mod categoric și democratic la alegerile prezidențiale”, se mai spune în comunicatul citat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG