Linkuri accesibilitate

Directoarea de la Urgență a fost suspendată din funcție pentru „management defectuos” 


Natalia Catanoi este angajată a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din anul 2004

Natalia Catanoi a fost suspendată din funcția de directoare a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe durata unei anchete de serviciu privind „managementul defectuos, negestionarea operativă a cazurilor de urgență și lipsa unei strategii de dezvoltare”.

În ordinul de suspendare se mai arată că pacienții sunt nemulțumiți de serviciul de urgență, iar instituția se restructurează prea lent. Natalia Catanoi respinge acuzațiile care i se aduc și susține că va contesta în instanță decizia Ministerului Sănătății pentru a reveni în funcție.

„Orice se rezolvă, dar nu cu cererea pe masă, ca să promovezi pe cineva și eu să plec. Nu este corect și nu este omenește. Indiferent de decizia comisiei care va evalua managementului meu, sunt sigură că în această instituție sunt profesioniști”, a declarat Natalia Catanoi, într-o conferințe de presă.

Ea a infirmat informația precum că în instituție ar fi crescut numărul de decese și a spus că, dimpotrivă, sunt înregistrate mai multe cazuri de succes de resuscitare a pacienților.

În replică, într-o postare pe Facebook, ministra Sănătății, Ala Nemerenco spune că, inițial ar fi demis-o, dar pentru că a refuzat, a suspendat-o. Aceasta mai precizează că, Natalia Catanoi și-ar fi „tras carnet de partid (PAS) și nu s-a isprăvit cu restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea rapidității intervențiilor și curățirea de toate schemele vechi de corupție și elemente penale”.

Ministra însă nu a menționat cine îi va ocupa locul, pe timpul suspendării.

Natalia Catanoi este angajată a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din anul 2004. A fost felcer în serviciul de urgență, medic de urgență în echipa generală și medic în echipa de terapie intensivă și reanimare. A devenit directoare după ce a câștigat concursul pentru această funcție, în iunie 2022.

Anterior, instituția a fost condusă de Boris Golovin, fost viceministru al Sănătății, ex-deputat comunist și democrat, care și-a dat demisia în martie 2022.

  • 16x9 Image

    Silvia Rotaru

    M-am alăturat echipei Europei Libere Moldova în anul 2022 și sunt reporteră pe domeniul sănătate. Scriu despre problemele, schimbările și evoluțiile din sistemul medical, dar și despre drepturile și problemele pacienților. Fac jurnalism din 2010, am lucrat în televiziune și în presa scrisă, după ce am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG