Linkuri accesibilitate

Directorul FBI: Actele de spionaj și furt ale Chinei sunt „cea mai mare amenințare pe termen lung” pentru securitatea SUA


Directorul FBI, Christopher Wray

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că actele de spionaj și furt făcute de China reprezintă „cea mai mare amenințare pe termen lung” pentru securitatea Statelor Unite.

„Cea mai mare amenințare pe termen lung pentru informațiile și proprietatea intelectuală a națiunii noastre, precum și pentru vitalitatea noastră economică, este contrainteligența și amenințarea de spionaj economic din China”, a declarat Wray, ieri, într-un discurs la think tank-ul Hudson Institute din Washington.

Declarațiile directorului FBI survin pe fondul tensiunilor crescute dintre Washington și Beijing. Directorul FBI a declarat că China a fost „angajată într-un amplu efort de stat pentru a deveni singura suprarputere a lumii prin orice mijloace . Directorul FBI a mai declarat că institiția pe care o conduce

deschide „un nou caz de contrainformații legat de China la fiecare 10 ore”, adăugând că aproape jumătate din cele aproape 5.000 de cazuri în curs de desfășurare în Statele Unite sunt „legate de China”.

Mai multe amănunte, AICI.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG