Linkuri accesibilitate

Dodon: Bunurile judecătorilor care se fac vinovaţi de condamnarea acestei R.Moldova la CEDO are trebui confiscate de stat


imagine generică
imagine generică

Preşedintele R.Moldova Igor Dodon consideră că bunurile judecătorilor care se fac vinovaţi de condamnarea acestei țări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului are trebui confiscate de către stat, relatează agenția IPN.

„Haideţi să vedem ce judecători au luat decizia respectivă. Ei sunt. Şi acestor judecători – de confiscat toate activele, în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânşii, pe dânşii, pe soacră pe cine mai scriu ei apartamentele şi maşinile – pe amante şi aşa mai departe. Haideţi să ne clarificăm, haideţi să facem un mecanism”, afirmă şeful statului moldovean în-o nouă ediţie a emisiunii „Preşedintele răspunde”, care va fi difuzată vineri pe Youtube.

IPN amintește că în şedinţa de miercuri a guvernului moldovean, premierul Ion Chicu a cerut rectificarea bugetul de stat pe 2020, în sensul reducerii sumei de bani pentru sistemul judecătoresc cu 70 de milioane de lei, sumă pe care guvernul de la Chișinău ar trebui s-o plătească în urma unei decizii CEDO din 2011, o notă de plată ajunsă abia acum la executivul R.Moldova.

XS
SM
MD
LG