Linkuri accesibilitate

Donald Trump a fost somat să depună mărturie despre atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021


Clădirea Capitoliului de la Washington luat cu asalt de către susținătorii lui Donald Trump
Clădirea Capitoliului de la Washington luat cu asalt de către susținătorii lui Donald Trump

Congresmenii care anchetează atacul din 2021 asupra clădirii Capitoliului de la Washington i-au trimis o citație fostului președinte al Statelor Unite Donald Trump în care acestuia i se cere să depună mărturie privind implicarea sa în violențele care au avut loc pe 6 ianuarie 2021.

Cei 9 membri ai comisiei de anchetă de la Camera Reprezentanților au trimis o scrisoare avocaților lui Trump în care cer ca fostul președinte să depună mărturie sub jurământ în fața comisiei pe 14 noiembrie, și să pună la dispoziție o serie de documente până pe 4 noiembrie.

Comisia anchetează evenimentele care au avut loc pe 6 ianuarie 2021, când Congresul american urma să confirme victoria în alegeri a lui Joe Biden.

Trump a refuzat să accepte rezultatele alegerilor prezidențiale și i-a chemat pe suporterii săi pe 6 ianuarie la Capitoliu, unde aceștia au luat cu asalt clădirea.

Nu este clar cum va răspunde echipa legală a lui Trump, dar mai mulți experți în chestiuni juridice spun că e puțin probabil ca fostul președinte să accepte să apară în fața acestei comisii de anchetă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG