Linkuri accesibilitate

Donald Trump participă la videoconferința pentru ajutorarea Libanului, organizată de Emmanuel Macron


Președintele american Donald Trump a anunțat că va participa la videoconferința pentru ajutorarea Libanului, organizată pe 9 august din inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron. Totodată a anunțat că Statele Unite au trimis deja trei transporturi cu medicamente alimente și apă, ajutoare însoțite de echipe medicale.

Marți, 4 august, în capitala libaneză Beirut au avut loc două explozii devastatoarea în portul orașului, care au făcut cel puțin 154 de victime și mii de răniți. O mare parte din oraș a fost devastat, lăsând aproape 300 de mii de persoane fără locuințe.

Autoritățile libaneze pleacă de la premisa că exploziile au avut loc într-un depozit al portului, unde de peste șase ani erau stocate – în condiții precare – peste 2.700 de tone de nitrat de amoniu,

Vineri, pentru prima dată, președintele Libanului, Michel Aoun a declarat că explozia ar fi putut fi provocată de o bombă sau „o intervenție străină”. „Sunt două scenarii plauzibile, care explică ce s-a întâmplat: neglijență sau o intervenție străină, printr-o bombă sau rachetă”.

În cursul anchetei lansată pentru a elucida circumstanțele exploziei – una din cele mai puternice explozii neatomice din istoria modernă – au fost reținute deja 20 de persoane, majoritatea angajați ai portului, inclusiv directorul general.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG