Linkuri accesibilitate

Donald Trump vizitează Kenosha, statul Wisconsin, deși a fost avertizat că poate amplifica astfel protestele antirasiale


Proteste în Kenosha după ce Jacob Blake a fost împușcat de poliție
Proteste în Kenosha după ce Jacob Blake a fost împușcat de poliție

În Statele Unite, președintele Donald Trump vizitează, marți, orașul Kenosha, statul Wisconsin, în ciuda obiecțiilor din partea liderilor locali, care cred că vizita poate amplifica protestele contra injustiției rasiale declanșate de uciderea de către poliție a afroamericanului Jacob Blake, pe 23 august.

Înaintea călătoriei, Trump a luat apărarea unui suporter de al său, adolescent, acuzat de împușcarea a doi bărbați în timpul protestelor din Kenosha de săptămâna trecută. Președintele l-a mai acuzat pe rivalul său democrat, Joe Biden, că ar lua partea „anarhiștilor” din stradă. Ceva mai devreme, Biden care va candida contra lui trump la alegerile prezidențiale din noiembrie a spus că liderul de la Casa Albă ar incita la violență pe criterii politice. Într-un discurs pe 31 august în statul Pennsylvania, Biden a spus că Trump este un lider „toxic” și incapabil să reconcilieze țara. Tema protestelor față de injustiția rasială, care sunt însoțite deseori de violențe, devine o temă majoră a campaniei prezidențiale americane.

XS
SM
MD
LG