Linkuri accesibilitate

Dorin Damir, apropiat al lui Vlad Plahotniuc, și doi oficiali au fost reținuți


Omul de afaceri Dorin Damir apropiat fostului oligarh fugar Vlad Plahotniuc și doi oficiali ai poliției și poliției de frontieră au fost reținuți pe 5 iulie în urma unei operațiuni comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciului de Informații și Securitate.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, reținerea celor trei a avut loc în cadrul unor investigații privind activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, o structură a Ministerului de Interne.

În afară de Damir, fost polițist care a fondat și conduce asociația de kickboxing FEA, au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al municipiului Bălți identificat de presă drept Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

În comunicatul procuraturii se spune că cei trei sunt cercetați în legătură cu presupuse infracțiuni de „abuz de serviciu”, „delapidare a averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG