Linkuri accesibilitate

Dosar penal în cazul polițistului din Florești răpit în această dimineață de la Camenca


Procuratura Generală a anunțat că a deschis dosar penal în cazul polițistului din Florești, răpit în această dimineață de la Camenca

Potrivit sursei citate, în această dimineață, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Soția acestuia spune, citată de comunicatul Procuraturii Generale, că polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Serviciul de Informatii și Securitate (SIS) susține că i-a identificat pe angajații așa-zisului minister al securității de la Tiraspol care au participat la răpirea polițistului din Florești și anunță că materialele prealabile obținute vor fi transmise Procuraturii Generale.

Secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci, a declarat la ședința Guvernului că a fost sesizat OSCE în acest caz.

XS
SM
MD
LG