Linkuri accesibilitate

Două explozii cu bombe artizanale ale talibanilor au ucis o persoană și au rănit peste 90 de oameni într-o bază militară din Afganistan


Un soldat afgan inspectează o moschee ce a fost atacată. Baza militară americană din Bagram, la nord de Kabul, 11 decembrie 2019

Două explozii cu bombe artizanale ale talibanilor au ucis o persoană și au rănit peste 90 de oameni, inclusiv cinci soldați georgieni, pe 11 decembrie, în principala bază militară a Statelor Unite ale Americii Bagram din Afganistan, au declarat oficiali locali și NATO.

Dublul atac are loc în momentul în care Statele Unite au reluat discuțiile cu talibanii - la trei luni după ce președintele Donald Trump a oprit brusc negocierile pentru a pune capăt războiului de 18 ani.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Într-o declarație, Ministerul Apărării din Georgia a confirmat că cinci dintre soldații săi au fost ușor răniți.

Misiunea de sprijinire a rezoluțiilor NATO a declarat că nu au fost victime americane sau ale altor țări din coaliția antitalibană și că aerodromul este în siguranță .

Atacul are loc în timp ce trimisul american Zalmai Halilzad s-a întâlnit cu oficialii talibani pe 7 decembrie în Qatar.

La Washington, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat atacul „în termenii cei mai puternici”, adăugând: „Acesta este tocmai genul de activitate pe care încercăm să o reducem”. „Poporul din Afganistan merită încetarea acestor acte de violență fără sens”, a spus Mike Pompeo.

XS
SM
MD
LG