Linkuri accesibilitate

Raportorul Dragoș Tudorache: Chișinăul trebuie să solicite asistență UE pentru proiecte concrete


Dragoș Tudorache

Raportorul pentru Republica Moldova din Parlamentul European, Dragoș Tudorache, îndeamnă autoritățile de la Chișinău să-și traseze foarte clar obiectivele și să solicite partenerilor europeni asistență financiară pentru proiecte concrete.

Europarlamentarul spune că atât climatul politic de la Chișinău, cât și cel de la Bruxelles este unul favorabil implementării unor proiecte ambițioase, în beneficiul cetățenilor – declaraţiile au fost făcute într-o emisiune de televiziune la TVR Moldova.

Europarlamentarul de la grupul Renew Europe a recunoscut că așteptările cetățenilor de la noua guvernare sunt enorme, iar din acest motiv este necesară livrarea unor rezultate imediate. Tudorache spune că, având o majoritate parlamentară confortabilă în Legislativ, guvernarea trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate.

Există riscul politic de a nu reuși să ne cuplăm suficient de repede la nivelul așteptărilor societății. Acestor așteptări trebuie să le răspundem cu niște elemente foarte concrete. Trebuie să venim cu asistență și cu proiecte pe care oamenii să le simtă foarte rapid. Indiferent că sunt în sat, oraș, dacă studiază sau învață, oamenii au nevoie să simtă că Europa este alături de ei. Guvernul trebuie să caute, în discuția cu partenerii europeni, mecanisme cât mai flexibile care să aducă bani comunităților”, a mai spus europarlamentarul, citat de agenția IPN

Aflată la Bruxelles, șefa cabinetului de la Chişinău. Natalia Gavrilița. a avut pe agendă întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG