Linkuri accesibilitate

Dronă kamikaze iraniană în Ucraina?


Armata ucraineană spune că a descoperit pentru prima oară o dronă kamikaze iraniană pe câmpul de luptă unde forțele sale au alungat trupele ruse din sute de localități în nord-estul Ucrainei.

Pe 14 septembrie, Departamentul de comunicații al armatei ucrainene a publicat imagini cu rămășițele a ceea ce pare a fi o dronă iraniană cunoscută drept Shahed-136 (Shahed = „martor” în limba farsi).

Trupele ucrainene au găsit drona în apropiere de orașul Kupiansk în timpul contraofensivei în care Kievul a străpuns frontul de est, spune armata ucraineană, adăugând că e posibil ca drona să fi fost doborâtă de militarii ucraineni, fără însă ca ea să explodeze la contactul cu solul, cum e proiectată.

Kievul nu a oferit deocamdată detalii în plus despre acest incident.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

În obișnuitul său mesaj video nocturn din 13 septembrie, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că armata ucraineană controlează total acum mai mult de 4.000 de kilometri pătrați de teritoriu recuceriți de la trupele ruse și stabilizează alți 4.000 de kilometri pătrați.

În ciuda victoriei considerabile a contra-ofensivei ucrainene din ultimele zile, președintele Statelor Unite Joe Biden a prezis că urmează un „drum lung”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG