Linkuri accesibilitate

Duma de stat a adoptat un proiect de lege ce ar forța companiile IT străine să-și deschidă sucursale în Rusia


Camera inferioară a parlamentului rus a aprobat în a treia și ultima lectură un proiect de lege care ar forța companiile IT străine să-și deschidă sucursale în Rusia, unde autoritățile continuă să-și înăsprească controlul asupra fluxului de informații pe internet. Proiectul votat de Duma de Stat mai trebuie aprobat de camera superioară a parlamentului rus și promulgat de președintele Vladimir Putin.

El prevede că sunt obligate să aibă sucursale ruse companiile IT străine cu o audiență de jumătate de milion de persoane sau mai mult. Firmele care nu se conformează riscă sancțiuni, inclusiv interzicerea activității pe teritoriul rus. Lipsa acestor sucursale locale, împiedică autoritățile ruse să exercite un control asupra firmelor IT în conformitate cu alte prevederi recente ale legislației ruse pentru supravegherea internetului.

Autoritățile ruse au fost înfuriate de organizarea multor mitinguri antiguvernamentale cu ajutorul rețelelor de socializare online, inclusiv a protestelor din lunile ianuarie și februarie împotriva arestării opozantului Alexei Navalnîi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG