Linkuri accesibilitate

Duma de Stat interzice cetățenilor ruși să colaboreze cu organizații „indezirabile”


Camera Inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma de Stat, a aprobat în lectura a treia, finală, o lege care extinde aplicarea unei legi controversate referitoare la organizațiile „indezirabile”.

În baza legii aprobate la 9 iunie, cetățenii și organizațiile rusești aflate în alte țări nu vor avea voie să ia parte la activitățile organizațiilor neguvernamentale desemnate ca „indezirabile” în Rusia. În baza legii, „orice ONG străină sau internațională care oferă servicii sau transferă bani ONG cu statut indezirabil în Rusia” va fi definită de asemenea, prin extensie, ca „indezirabilă”.

Legea mai spune că de la 1 octombrie autoritatea financiară rusă Rosfinmonitoring va monitoriza toate transferurile financiare din anumite țări, a căror listă va fi publicată la o dată ulterioară.

Joi, 10 iunie, Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție împotriva noii forme a legii rusești a „organizațiilor indezirabile”. Tot joi, legislativul european va adopta o rezoluție pe tema situației drepturilor omului în R. Belarus.

XS
SM
MD
LG