Linkuri accesibilitate

După greva foamei, Mihail Saakașvili revine din spital, în penitenciar


Mihail Saakașvili, în boxa acuzaților
Mihail Saakașvili, în boxa acuzaților

Mihail Saakașvili, lider de opoziție și fost președinte georgian, a revenit joi în închisoare de la spital, unde fusese tratat după o grevă a foamei prin care protestase împotriva încarcerării.

Saakașvili a refuzat hrana 50 de zile, până spre sfârșitul lunii trecute, după ce fusese întemnițat pentru abuz de putere, o învinuire pe care o respinge ca motivată politic. Reformatorul de 54 de ani pro-occidental a intrat în greva foamei după ce fusese internat în stare gravă la un spital militar din orașul din estul Georgiei Gori. Sistemul penitenciar georgian a confirmat joi că Saakașvili a revenit la închisoarea din Rustavi, la 30 km de capitala Tbilisi. Un deputat din partidul de guvernământ Visul Georgian a spus presei că potrivit doctorilor de la spitalul militar starea sănătății lui Mihail Saakașvili este „stabilizată”.

Ciocniri între poliția georgiană și susținătorii lui Saakașvili
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

Dar avocatul lui Mihail Saakașvili, Nika Gvaramia, este citat de AFP cu declarația că la ieșirea din spital clientul său nu arăta bine deloc. „Este slăbit și dezorientat”, a spus Gvaramia.

Președinte al Georgiei între 2004 și 2013, Saakașvili a fost arestat în octombrie, la scurt timp după ce revenise din exil din Ucraina ca să se implice în alegerile locale din țara sa.

XS
SM
MD
LG