Linkuri accesibilitate

După mai mult de șase săptămâni, România are un nou, vechi candidat la funcția de premier


Președintele României Klaus Iohannis (foto arhivă)
Președintele României Klaus Iohannis (foto arhivă)

În România, președintele Klaus Iohanis l-a însărcinat din nou pe liberalul Nicolae Ciucă să formeze viitorul guvern - de data aceasta, un guvern de mare coaliție între liberalii și social democrați, principalul partid de opoziție.

În acest moment, guvernul liberal de la București, este condus de premierului interimar Florin Cîțu, rămas în funcție în pofida faptului că majoritatea parlamentară i-a retras încrederea în octombrie. A urmat eșecul liderului Uniunii Salvați România, Dacian Cioloș de a obține votul de investire.

Partidul Național Liberal și principalul partid de opoziție, Partidul Social Democrat au căzut de acord să formeze o mare coaliție, în care funcția de premier va fi deținută prin rotație. O premieră în politica românească.

După un an și jumătate, liberalul Nicolae Ciucă va fi urmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă este desemnnat de preşedintele Iohannis pentru a doua oară, consecutiv. Liberalul şi-a depus mandatul la prima desemnare, după ce nu a reuşit să strângă susţinerea necesară pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR la votul de încredere din Parlament.
Mai multe AICI.

XS
SM
MD
LG