Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md:

„Alte 120 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 657 de teste. Un caz este de import (Norvegia). Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 23.154 de cazuri, dintre care 6.252 de cazuri sunt active. Tot astăzi au fost declarate vindecate 245 de persoane. În total, 16.154 de persoane s-au tratat de COVID-19. Totodată, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 13 decese. Este vorba de 6 femei și 7 bărbați, cu vârstele cuprinse între 55 și 86 de ani, care aveau și alte comorbidități. În total, până astăzi au fost înregistrate 748 de decese.

Astăzi s-a dat Startul admiterii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”...


Viitorii studenți vor putea aplica până pe 4 august, dosarele online. Anul acesta sunt oferite 240 de locuri cu finanțare bugetară și 342 cu taxă. Rezultatele intermediare ale concursului vor fi anunțate în data de 7 august. Depunerea documentelor în original va avea loc în perioada 8-18 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate în data de 20 august.

Un raport care face evaluarea ex-post juridic a Legii cu privire la activitatea farmaceutică în Moldova arată că aceasta e mult prea depășită și este nevoie de un document eminamente nou. Norma, adoptată cu aproape două decenii în urmă, a suferit cel puțin 22 de schimbări de conținut până acum, fără cele tehnice. Cele mai multe au fost operate după 2011 încoace, când, spune autorul acestei analize, juristul Ion Dodon, au apărut și mai multe condiții de dezvoltare a domeniului farmaceutic. Ce lacune și ce schimbări ar trebui introduse în legea cu privire la activitatea farmaceutică, citiți în interviul cu Ion Dodon de pe platforma Sănătate INFO.”

XS
SM
MD
LG