Linkuri accesibilitate

Dushanbe City Bank suspendă operațiunile sistemului de plăți Mir


Una dintre cele mai mari bănci din Tadjikistan, Dushanbe City Bank, a suspendat operațiunile cardurilor de plată rusești Mir în țară, invocând probleme tehnice.

Dushanbe City Bank a anunțat la 27 septembrie că „problemele legate de utilizarea cardurilor de plată Mir” au început cu patru zile mai devreme. Oficialii băncii nu au oferit alte detalii.

Declarația vine pe fondul avertismentelor repetate din partea Statelor Unite și a altor țări că cei care nu aderă la sancțiunile internaționale împotriva Moscovei pentru invazia neprovocată în curs de desfășurare a Ucrainei se pot confrunta ei înșiși cu sancțiuni.

Pe 23 septembrie, o altă națiune din Asia Centrală, Uzbekistanul, a anunțat că sistemele de plată Mir emise în afara țării nu vor mai funcționa, deși cardurile emise la nivel local erau încă funcționale.

La începutul săptămânii trecute, mai multe bănci din Kazahstan, Turcia și Vietnam au suspendat utilizarea cardurilor de plată Mir, pe fondul avertismentelor lansate de Trezoreria SUA cu privire la posibile sancțiuni asupra instituțiilor care sprijină sistemul de plăți al Rusiei în afara Rusiei.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG