Linkuri accesibilitate

Economia americană lovită de Covid-19: aproape 10 milioane de șomeri în două săptămâni


Președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin - în America a sosit joi, 3 aprilie, primul transport cu ajutoare medicale din Rusia.
Președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin - în America a sosit joi, 3 aprilie, primul transport cu ajutoare medicale din Rusia.

În Statele Unite, noul epicentru al pandemiei de coronavirus, efectele economice se fac deja resimțite, înainte chiar ca epidemia să fie atins punctul de vârf. Săptămâna aceasta s-au înregistrat încă 6 milioane de șomeri, care se adaugă la cele peste 3 milioane de acum două săptămâni. Este o cifră fără precedent pentru numai 14 zile.

La Casa Albă, în cursul conferinței de presă zilnice legată de pandemia de coronavirus, președintele Donald Trump a mulțumit Rusiei pentru ajutorul medical trimis Statelor Unite. „Este un gest frumos” a comentat Trump, respingând totodată ideea că Moscova ar putea folosi acest gest în scopuri propagandistice.

Transportul rusesc constă în mare parte din ventilatoare și echipament de protecție. Putin „ ne-a oferit multe lucruri medicale de bună calitate iar eu am acceptat pentru că ar putea salva multe vieți” a spus între altele Trump. Ajutorul fusese oferit săptămâna trecută în cadrul unei discuții telefonice între cei doi lideri axată pe cooperarea în fața pandemiei de coronavirus.

Pe de altă parte este de așteptat ca în Statele Unite să se recomande ca toată lumea să poată măști de protecție artizanale în locuri publice cum ar fi magazine sau farmacii, lăsând măștile mai sofisticate pentru medici și personalul sanitar, relatează NYT.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG