Linkuri accesibilitate

Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 din cauza pandemiei


Imagine generică.

Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 față de 2019, după ce aproape întreaga lume s-a aflat în carantină și supusă restricțiilor din cauza pandemiei COVID 19, potrivit datelor de la Global Carbon Project. Grupul internațional de oameni de știință care a alcătuit cercetarea publicată în 11 decembrie a calculat că omenirea va elibera anul acesta în atmosferă 34 de miliarde de metri cubi de gaze cu efect de seră.

Declinul emisiilor de bioxid de carbon a fost de 12 procente în Statele Unite și 11 în Uniunea Europeană, dar numai de 1,7 la sută în China, care și-a repornit economia după ce a reușit într-o măsură considerabilă să oprească pandemia în timpul primului val de la începutul anului.

Oamenii de știință spun că scăderea emisiilor pe întregul glob se datorează faptului că oamenii au stat acasă și au călătorit mai puțin cu mașina și cu avionul.

Deși se așteaptă ca emisiile de bioxid de carbon să ajungă la nivelele de dinainte de pandemie după terminarea acesteia, există speranța că economiile dezvoltate de pe continentul nord-american și din Europa vor face eforturi ca să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu planuri de revigorare a economiei prin folosirea energiei verzi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG