Linkuri accesibilitate

Erdoğan: O „ieșire demnă” pentru ambele părți ar putea încheia războiul din Ucraina


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a cerut o soluție diplomatică care să ofere Rusiei și Ucrainei o „cale de ieșire demnă” din criza declanșată de invazia Rusiei.

„Împreună, trebuie să găsim o soluție diplomatică rezonabil de practică, care să ofere ambelor părți o ieșire demnă din criză”, a declarat Erdogan, în discursul susținut la 20 septembrie la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York. El a spus că o pace durabilă trebuie să se bazeze pe protejarea integrității teritoriale a Ucrainei și a precizat că Turcia va continua să își intensifice eforturile pentru a pune capăt războiului.

Erdoğan declarase anterior că Rusia și Ucraina au convenit să schimbe 200 de prizonieri într-unul dintre cele mai mari schimburi din cele șapte luni de război. El nu a oferit detalii complete despre acest schimb.

Într-un interviu acordat postului public de televiziune american PBS, Erdoğan a afirmat că a avut „discuții bilaterale foarte extinse” săptămâna trecută cu președintele rus Vladimir Putin, la un summit regional din Uzbekistan, și a plecat cu impresia că Putin „este dispus să pună capăt acestui conflict cât mai curând posibil”.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG