Linkuri accesibilitate

Estonia a oferit R. Moldova echipament de 50 de mii de euro necesar pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus


Imagine generică de la Bălți

Estonia, prin intermediul PNUD Moldova, a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență echipament necesar pentru prevenirea și controlul răspândirii noului tip de coronavirus. Lotul, în valoare de 50 de mii de euro, cuprinde patru corturi de tip tunel, cu o capacitate de 15 locuri fiecare, patru aeroterme și cinci toalete ecologice. Echipamentul va fi utilizat pentru amenajarea unor centre mobile de carantină, pre-triaj sau triaj epidemiologic, în preajma unităților spitalicești sau ale altor instituții publice, informează agenția IPN

Olga Goncearova, șefa Oficiului Ambasadei Estoniei la Chișinău, a spus că în lupta împotriva noului tip de coronavirus poţi avea succes prin colaborare. „Moldova este o prietenă pe care am ajutat-o și o vom ajuta în continuare cu expertiza și asistența noastră atât în vremuri bune, cât și în perioade dificile”, a spus Olga Goncearova.

Mihail Harabagiu, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat că depășirea pandemiei este un obiectiv comun, iar susținerea oferită va contribui la salvarea vieților omenești, dar și la prevenirea unor noi riscuri pentru cetățenii Republicii Moldova.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a subliniat că, pe măsură ce pandemia accelerează și pune mai multă presiune asupra sistemului de sănătate publică și asupra instituțiilor implicate în intervențiile de urgență, trebuie acordată o atenție sporită măsurilor de prevenire și consolidare a capacităților instituțiilor din prima linie.

Potrivit specialiștilor, triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG