Linkuri accesibilitate

Eurostat include Moldova în statisticile europene 


Eurostat este biroul de statistică al Uniunii Europene și are misiunea de a colecta date statistice despre statele europene
Eurostat este biroul de statistică al Uniunii Europene și are misiunea de a colecta date statistice despre statele europene

Departamentul Comisiei Europene responsabil de statistici va colecta date din R. Moldova, Ucraina, țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, și Georgia, care mai are de făcut reforme pentru a primi acest statut.

„Eurostat va lucra la alinierea colectării datelor din Moldova, Ucraina și Georgia la cea a altor țări candidate și potențial candidate, ceea ce va depinde în mare măsură de furnizarea adecvată a datelor de bună calitate de către aceste țări. Acest lucru ar trebui să ducă treptat la o reprezentare mai mare a datelor din aceste trei țări în tabelele produse de Eurostat în viitor”, a precizat pentru Europa Liberă Margarida Domingues de Carvalho, responsabilă de relația cu media la Eurostat.

Pe 5 septembrie, instituția a publicat pe Facebook primele carduri cu informații de prezentare a celor trei state, care au inclus numărul populației, raportul dintre femei și bărbați, tineri și vârstnici, rata de școlarizare, accesul gospodăriilor la internet, exporturile și importurile cu Uniunea Europeană.

Eurostat este departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul Uniunii Europene.

Serviciul consolidează datele colectate de autoritățile naționale și le armonizează pentru a garanta că fiecare indicator – de exemplu, valoarea șomajului – este calculat la fel în toate statele membre.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG