Linkuri accesibilitate

În stânga Nistrului au avut loc exerciții de tragere nocturne


Exerciții de tragere pe timp de noapte ale trupelor paramilitare transnistrene, 18 februarie 2022.

Forțele transnistrene au efectuat trageri pe timp de noapte cu muniție de luptă în cadrul unor exerciții tactice de verificare a unităților motorizate, se arată într-un comunicat al ministerului apărării din guvernul secesionist de la Tiraspol.

Comunicatul sugerează că tragerile au avut loc în noaptea de 18 spre 19 februarie. Tragerile de luptă cu muniție trasoare s-au efectuat cu mitraliere ale vehiculelor blindate de transport de trupe (BTR) având ca țintă distrugerea de blindate și trupe de infanterie ale inamicului, se mai spune în comunicat, precizându-se că vizibilitatea proastă pe timp de noapte a complicat aceste trageri, iar exerciții similare au avut loc anterior și pe timp de zi.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat anunțul.

Exercițiile transnistrene au loc pe fundalul tensiunilor cauzate manevrele militare ruse la granițele Ucrainei. Occidentul spune că Rusia planifică o nouă invazie în Ucraina.

Militar al forțelor paramilitare transnistrene urmărind trageri efectuate cu muniție de luptă în timpul unor manevre nocturne, 18 februarie 2022.
Militar al forțelor paramilitare transnistrene urmărind trageri efectuate cu muniție de luptă în timpul unor manevre nocturne, 18 februarie 2022.

La sfârșitul lunii ianuarie, a efectuat exerciții militare în stânga Nistrului Grupul Operativ de Trupe Ruse. GOTR care numără până la 1 500 de militari ruși, având oficial ca misiune paza depozitelor de armament de la Cobasna, spune că în exerciții au fost implicate circa 100 de echipamente militare și tehnică de luptă.

Rusia mai are în stânga Nistrului aproximativ 430 de militari din forțele de menținere a păcii. În afară de forțele ruse, regiunea transnistreană dispune de propriile forțe paramilitare. Experții cred că efectivul acestora poate ajunge la 10 până la 20 de mii de oameni, în cazul unei mobilizări.

XS
SM
MD
LG