Linkuri accesibilitate

Experți americani: Rusia caută voluntari pentru războiul din Ucraina


Imagine generică.

Guvernul rus a început să lanseze apeluri la „mobilizarea de voluntari” în fiecare din regiunile sale pentru formarea de noi batalioane cu care să continue invazia în Ucraina, potrivit grupului de experți americani de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), citat joi de agențiile de presă internaționale.

Analiștii americani cred că prin acestă strategie, Kremlin-ul vrea să evite decretarea unei mobilizări parțiale.

Acest apel vizează și unele teritorii ucrainene ocupate de ruși, cum ar fi orașul Sevastopol din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014. Pentru a evita impresia unei mobilizări parțiale, noilor voluntari li se oferă condiții financiare speciale

Mass-media din Rusia au relatat că responsabili regionali recrutează bărbați în vârstă de până la 50 de ani (sau 60 pentru unele specialități militare) cu contracte de șase luni și oferă salarii în medie între 220.000 și 350.000 de ruble lunar (aproximativ între 3.750 dolari și 6.000), potrivit experților ISW.

Regiunile Federației Ruse oferă de asemenea o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), acordată din bugetul acestor entități, pe lângă beneficiile sociale pentru militari și familiile lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG