Linkuri accesibilitate

Explozie puternică într-o moschee din Kabul


O explozie puternică a avut loc într-o moschee din capitala afgană Kabul în timpul rugăciunilor de seară din 17 august, au declarat martori și oficiali. Poliția afgană spune că s-au înregistrat mai multe victime, dar nu a putut face încă un bilanț.

Cu toate acestea, un oficial taliban din cadrul serviciilor de informații a declarat pentru Reuters că este posibil ca până la 35 de persoane să fi fost rănite sau ucise, iar bilanțul ar putea crește.

Al Jazeera citează un oficial neidentificat care afirmă că ar exista 20 de morți. Martorii au declarat pentru Reuters că puternica explozie s-a auzit în tot cartierul din nordul Kabulului, spărgând geamurile clădirilor din apropiere. Ambulanțele s-au grăbit să ajungă la fața locului.

Oficialul taliban din serviciile de informații, care a vorbit cu Reuters sub acoperirea anonimatului, a declarat că explozia a avut loc într-o moschee, unde se rugau credincioșii din zona Khair Khana din Kabul. Imamul moscheii se numără printre cei uciși, iar bilanțul ar putea crește în continuare, a adăugat sursa. Echipe de informații se află la locul exploziei, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG