Linkuri accesibilitate

Explozii la Kiev în timpul vizitei unei delegații africane


Președintele sud-african Cyril Ramaphosa face parte din delegația africană care vizitează Kievul. (foto arhivă)
Președintele sud-african Cyril Ramaphosa face parte din delegația africană care vizitează Kievul. (foto arhivă)

În centrul Kievului s-au auzit explozii pe 16 iunie, când o delegație africană a vizitat Ucraina într-o misiune de pace, au spus martori și primarul Kievului.

Primarul Vitali Kliciko afirmă că s-au înregistrat explozii în cartierul central Podil și a avertizat că spre capitală se îndreaptă mai multe rachete.

Un corespondent Reuters din Kiev a văzut dârele de fum a două rachete în aer. Nu era clar dacă acele rachete fuseseră lansate de Rusia sau de apărarea antiaeriană ucraineană. Liderii africani vizitează Ucraina într-o încercare autoproclamată de a intermedia pacea între Kiev și Moscova, în ciuda renunțării a trei președinți și a contraofensivei Ucrainei umbrind misiunea.

Patru președinți și trei reprezentanți urmează să poarte discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev înainte de a merge la Sankt Petersburg pe 17 iunie pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. „În momentele de intensificare a conflictului, trebuie să căutăm să obținem pacea cu și mai mult efort”, a afirmat preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa într-un comunicat.

XS
SM
MD
LG