Linkuri accesibilitate

Exportul britanic scade dramatic în prima lună de Brexit


Piața de fructe și legume New Covent Garden din Londra. Comercianții se așteaptă ca o serie de produse să nu fie pe piață ca urmare a Brexit, ianuarie 2021.

Volumul exporturilor din Marea Britanie spre Uniunea Europeană a scăzut cu aproape 70% în ianuarie 2021 față de ianuarie 2020, în prima lună de Brexit (prima lună în care Marea Britanie este de facto independentă de Uniunea Europeană, după un an de tranziție).

Potrivit cotidianului The Guardian, această scăderea dramatică a fost raportată de Asociația de Transport Rutier din Regatul Unit care a realizat un studiu asupra transporturilor internaționale în prima lună a anului. Directorul executiv al asociației, Richard Burnett mai spune că pe lângă prăbușirea exporturilor, în jur de 65-75% dintre vehiculele europene care au intrat în țară s-au întors goale pentru că nu existau bunuri pe care acestea să le ducă pe continent, din cauza întârzierilor produse de partea britanică, dar și pentru că unele companii au renunțat la exporturile spre Europa din cauza birocrației și costurilor impuse de Brexit.

Micile firme care au prosperat când Marea Britanie era parte a Uniunii Europene, spun acum că exporturile pe continent nu mai au niciun viitor din cauza costurilor masive.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG