Linkuri accesibilitate

Facebook blochează „pe timp nelimitat” contul lui Donald Trump


Facebook și Instagram vor extinde blocarea conturilor președintelui american Donald Trump „ pe o perioadă nelimitată” dar cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până se va încheia transferul puterii prezidențiale, a anunțat șeful celor două rețele de socializare online, Mark Zuckerberg, pe 7 ianuarie. „Este prea mare riscul de ai permite președintelui să folosească platformele noastre în această perioadă”.

Conturile președintelui american Twitter, Facebook și Snap au fost blocate temporar pe 6 ianuarie, în timp ce suporterii săi luau cu asalt clădirea Congresului pentru a bloca recunoașterea înfrângerii lui Trump în alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Restricția a fost extinsă pentru că Trump folosește rețelele de socializare „pentru a incita la insurecție violentă împotriva unui guvern ales democratic”, a spus Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Contul președintelui pe Twitter a fost reactivat între timp, iar Trump a și postat un nou video în care promite o traziție pașnică a puterii dar nu-și asumă nici o responsabilitate pentru asaltul violent de miercuri asupra Congresului.

Rețelele de socializare erau într-o confruntare deschisă cu președintele Trump, care le acuza că-l defavorizează. Pe de altă parte erau criticate pentru faptul că nu fac suficient pentru a bloca mesajele false ale președintelui privind presupusa falsificare a alegerilor. Nu au fost puțini cei care au remarcat și faptul că Zuckerberg a blocat contul președintelui numai după ce a devenit clar că democrații vor controla ambele camere ale Congresului, ceea ce reduce probabilitatea să fie adoptată o legislație care să limiteze drastic activitatea rețelelor de socializare, cum și-ar fi dorit Trump.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG