Linkuri accesibilitate

Facebook a interzis conturile armatei din Myanmar


Facebook a interzis toate conturile rămase legate de armata din Myanmar, invocând folosirea forței de către juntă împotriva protestatarilor care cer respectarea rezultatului alegerilor din aceasta țară și eliberarea liderei guvernului civil înlăturat Aung San Suu Kyi.

În Myanmar/fosta Birmania, armata a preluat puterea la 1 februarie printr-o lovitură de stat, armata susținând că alegerile din luna noiembrie, câștigate de partidul doamnei Aung San Suu Kyi ar fi fost fraudate. Decizia Facebook, care a intrat în vigoare imediat, se aplică militarilor și entităților aflate sub controlul lor, și pe rețeaua Instagram.

De asemenea, interzice tuturor „entităților comerciale legate de militari” să facă publicitate pe aceste platforme. Junta a folosit rețeaua Facebook pentru a-și promova teoria că alegerile au fost fraudate.

„Credem că riscurile de a permite forțelor armate să folosească rețelele Facebook și Instagram sunt prea mari”, a spus compania Facebook. Joi, 25 februarie, au avut loc noi ciocniri între protestatari și militari la Yangon, iar autoritățile au blocat ieșirea studenților din campusuri pentru a participa la protestele masive.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG