Linkuri accesibilitate

Familiile nevoiașe vor primi un ajutor peste iarnă


Familiile cu venituri reduse pot beneficia de un ajutor financiar pentru perioada rece a anului (ianuarie-martie), în valoare de 500 de lei pe lună, dacă depun o cerere la asistentul social din localitate sau la Direcția/secția asistență socială și protecție a familiei, conform reședinței.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează, într-un răspuns pentru agenția IPN, că ajutorul pentru perioada rece a anului se stabileşte şi se acordă familiilor defavorizate beneficiare de ajutor social, dar și familiilor solicitante de ajutor social, care au un venit global mediu lunar mai mic decât nivelul venitului lunar minim garantat majorat de 2,2 ori. Beneficiază de drepturile de familie şi persoanele adulte care nu fac parte dintr-o familie.

Familia poate solicita ajutor social/ajutor pentru perioada rece a anului de la stat chiar și în cazul în care beneficiază de compensații la căldură din partea autorităților locale.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului nu se acordă în mod automat (de exemplu, beneficiarilor de pensii a căror pensie nu depășește cuantumul venitului lunar minim garantat). Pentru a evalua posibilitatea acordării dreptului la aceste ajutoare este nevoie a solicitantul din cadrul familiei aflate în dificultate să depună cererea pentru acordarea ajutorului social, însoţită de actele confirmative, la asistentul social din localitate.

În ianuarie 2020 au beneficiat de ajutor pentru perioada rece a anului aproape 200 de mii de familii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG