Linkuri accesibilitate

Federația Națională a Fermierilor amenință din nou cu proteste masive


Vasile Mîrzenco, președintele Federației Naționale a Fermierilor în studioul Europei Libere, Chișinău, 13 aprilie 2021.
Vasile Mîrzenco, președintele Federației Naționale a Fermierilor în studioul Europei Libere, Chișinău, 13 aprilie 2021.

În pofida stării de urgență, Federația Națională a Fermierilor atenționează că, în cazul în care autoritățile statului, în special Ministerul de Interne, nu vor înceta să facă presiuni pe participanții la protestele din 2020, ar putea chema din nou fermierii la acțiuni ample de protest în toiul campaniei agricole de primăvară.

Vasile Mârzenco: E posibil ca, în locul campaniei de primăvară, să organizăm proteste
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:43 0:00
Link direct

Într-un interviu cu Europa Liberă, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco a spus că o bună parte din fermieri nu pot demara lucrările agricole de primăvară din cauza lipsei mijloacelor de producție și financiare. Între altele el a criticat faptul că nici până acum nu a fost distribuit ajutorul în motorină oferit de România. „Nici până azi noi nu avem stabiliți fermierii care ar trebui să beneficieze de această motorină, azi, la jumătatea lunii aprilie” iar „ carburanții încă sunt în România”.

Mârzenco a recunoscut însă că agricultura locală se lovește și de probleme structurale, în primul rând faptul că fermierii nu se „implică la modul serios în acțiuni de asociere și cooperare” ca în Occident.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG