Linkuri accesibilitate

FIFA cere Iranului explicații pentru interzicerea accesului femeilor la un meci de fotbal


Comisia de disciplină a organismului de guvernare a fotbalului mondial, FIFA, a trimis o scrisoare Federației Iraniene de Fotbal, cerând o explicație cu privire la motivul pentru care femeile au fost împiedicate să intre pe stadion pentru a urmări un meci la începutul acestui an între echipele naționale iraniană și libaneză în orașul Mashhad din nord-estul Iranului.

Autoritățile iraniene puseseră la dispoziția femeilor aproximativ 2000 de bilete pentru a asista la meciul de calificare la Cupa Mondială împotriva Libanului din 29 martie. Dar când suporterii femei cu bilet au ajuns la stadionul Imam Reza din Mashhad, poliția le-a blocat intrarea și le-a împrăștiat cu spray cu piper când au început să protesteze.

FIFA a declarat la momentul respectiv că este la curent cu situația, iar la 6 septembrie a trimis o scrisoare oficialilor fotbalului iranian, oferindu-le șase zile pentru a furniza informații suplimentare înainte de o comisie disciplinară programată pentru 22 septembrie. Femeile nu au voie să asiste la meciuri de fotbal în Iran de la Revoluția Islamică din 1979. Instituția clericală iraniană se opune de mult timp practicii de a permite femeilor să intre pe stadioane alături de fanii bărbați. Însă, sub presiunea FIFA, autoritățile iraniene au permis unor femei să asiste la meciuri în ultimii ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG