Linkuri accesibilitate

Finlanda vrea să întărească cu ziduri părți din frontiera cu Rusia


Mașini stau la coadă să intre din Rusia în Finlanda, imediat după ce președintele Putin decretase mobilizare parțială pentru frontul din Vaalimaa, Finlanda, 23 septembrie 2022.

Principalele partide politice din Finlanda au căzut de acord ca părți din granița cu Rusia să fie întărite cu ziduri. „Trebuie să fim siguri că putem controla situația la graniță”, a declarat premierul Sanna Marin după o întrevedere cu liderii partidelor, precizând că în scurt timp se va lansa un proiect pilot, care va fi prezentat în Parlament până la sfârșitul anului.

Este vorba de construirea unei mici secțiuni de zid în sud-estul țării, care ar trebui să ofere mai multe informații cu privire la condițiile și costurile proiectului, a mai spus Sanna Marin. Poliția de frontieră finlandeză propune ca zidul să fie ridicat de-a lungul a 130 până la 260 de kilometri din granița finlandezo-rusă.

Guvernul finlandez este din ce în ce mai îngrijorat de înmulțirea trecerilor ilegale ale frontierei estice, lungă de peste 1.300 de kilometri. Numărul acestora a crescut simțitor după ce în Rusia s-a decretat mobilizare parțială pentru frontul din Ucraina.

Previous Next

XS
SM
MD
LG