Linkuri accesibilitate

Firma chineză Sinopharm anunță că a dezvoltat un vaccin anti Codiv-19 cu o eficacitate de aproape 80%


Piața de pește din Wuhan care se bănuiește că a fost primul focar al pandemiei de coronavirus, cu un an în urmă, China, 8 decembrie 2020.
Piața de pește din Wuhan care se bănuiește că a fost primul focar al pandemiei de coronavirus, cu un an în urmă, China, 8 decembrie 2020.

Firma chineză de stat Sinopharm a anunțat că unul din vaccinurile sale anti Covid-19, dezvoltat de Institutul pentru produse biologice de la Beijing are o eficacitate de 79% la sută, potrivit rezultatelor din faza a trei de testare în masă, ceea ce ar permit în curând ca noul vaccin să fie omologat la scară internațională. Pentru moment, sunt omologate vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech (utilizat în aproape 50 de țări din lume) și compania Moderna (care are numai autorizația pentru piața Statelor Unite). Rusia a început de asemenea vaccinarea cu propriul produs, Sputnik V, care potrivit informațiilor ar avea o eficacitate de 91%.

În baza rezultatelor obținute de Sinopharma, autoritățile chineze au început deja să planifice vaccinarea în masa a populației, având ca țintă vaccinarea a peste 50 de milioane de persoane până la mijlocul lunii februarie.

Autoritățile chineze, criticate pentru modul în care au gestionat la început pandemia care a izbucnit la Wuhan, au promis că vaccinul sau vaccinurile pe care le vor dezvolta vor fi livrate în lumea întreagă, fiind considerate „un bun global”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG