Linkuri accesibilitate

Forțele aeriene afgane au reluat atacurile asupra pozițiilor talibanilor din sudul țării


Imagine generică

Forțele aeriene afgane au reluat astăzi atacurile aeriene împotriva pozițiilor talibanilor din sudul Afganistanului, în timp ce militanții au avansat în nordul țării. Într-o declarație a Ministerului Apărării, se spune că au avut loc atacuri aeriene în toată țara, inclusiv în provincia Helmand din sud, unde forțele guvernamentale se luptă pentru controlul capitalei provinciei, Lashkar Gah.

Nouă din cele 10 districte ale acestui oraș sunt în mâinile militanților. Locuitorii din Lashkar Gah au vorbit despre bombardamente grele în apropierea postului de radio și televiziune guvernamentale, aflate acum sub controlul talibanilor. Înainte de a lansa contraatacul în Lashkar Gah, armata a cerut celor 200.000 de locuitori ai orașului să se evacueze, dar nu a fost clar dacă rutele care ieșeau din oraș sunt sigure.

În nordul Afganistanului, talibanii au preluat controlul asupra majorității capitalei provinciale Sar-e Pol, potrivit liderului consiliului provincial Mohammad Noor Rahmani. Lupte acerbe au avut loc și în jurul orașului Herat, lângă granița de vest cu Iranul și în jurul localității Kandahar din sud. Talibanii au lansat o ofensivă majoră de la începutul lunii mai, când forțele internaționale conduse de Statele Unite au început o retragere masivă care este programată să fie finalizată până la sfârșitul acestei luni.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG