Linkuri accesibilitate

Trupele rusești încearcă să prindă în încercuire forțele ucrainene la Lisiceansk


Tancuri ucrainene în regiunea Donbas, 21 iunie 2022

Forțele rusești au continuat să bombardeze Donbasul, încercând să încercuiască complet ultimul „buzunar” de rezistență ucraineană în orașele Lisiceansk și Severodonețk din regiunea Luhansk, în timp ce pierderile continuă să crească de ambele părți.

Serhii Haidai, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, unde se află cele două orașe gemene, despărțite de râul Siverski Doneț, a declarat că forțele ucrainene se confruntă cu atacuri de artilerie „masive” și neîncetate în Lisiceansk. „Armata rusă bombardează masiv Lisiceansk”, a scris Haidai pe Telegram. „Ei distrug totul acolo... Au distrus clădiri și, din păcate, există victime”.

Ministerul britanic al apărării a declarat în buletinul său zilnic de informații din 22 iunie că rezultatul războiului va depinde probabil din ce în ce mai mult de capacitatea părților aflate în conflict de a genera și de a desfășura unități de rezervă pe front.

Serviciul britanic de informații a subliniat ceea ce a numit rata de uzură „extraordinară” în rândul forțelor separatiste susținute de Moscova în regiunea Donețk - peste 2.100 de morți și aproape 8.900 de răniți, ceea ce ar reprezenta aproximativ 55% din contingentul inițial, potrivit datelor publicate de autoritățile separatiste.

Armata britanică mai crede că forțele regulate rusești, care de la sfârșitul lunii martie nu au mai publicat date privind numărul moților și răniților, este probabil să fi suferit pierderi la fel de mari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG