Linkuri accesibilitate

Forțele rusești au capturat alte două orașe la sud de Lisiceansk


Distrugeri provocate de bombardamente în orașul Lisiceansk

Forțele rusești au capturat alte două așezări la sud de orașul-cheie Lisiceansk din Donbas, în timp ce și-au continuat încercările de a izola complet ultimul „buzunar” de rezistență ucraineană din regiunea Luhansk.

Performanța militară îmbunătățită a Rusiei în zonă a fost probabil rezultatul consolidării recente a trupelor și a utilizării intense a focului de artilerie, a estimat ministerul britanic al apărării în buletinul său zilnic de informații.

Guvernatorul militar din Luhansk, Serhii Haidai, a declarat joi, 23 iunie, că satele Loskutivka și Rai-Oleksandrivka, la sud de Lisiceansk și Severodonețk, au căzut în mâinile rușilor, dar a adăugat că forțele ucrainene continuă să reziste în Severodonețk și în așezările din apropiere, Zolote și Vovcioiarivka.

Hayday a declarat că forțele ucrainene se confruntă cu atacuri de artilerie „masive” și neîncetate în Lisiceansk.

Lupta pentru Severodonețk și Lisiceansk „intră într-un fel de apogeu înfricoșător”, a declarat Oleksii Arestovici, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Cu toate acestea, serviciile de informații britanice au notat în buletinul său că eforturile Rusiei de a realiza o încercuire mai profundă pentru a cuceri vestul regiunii Donețk rămân în impas.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG