Linkuri accesibilitate

Forțele rusești au capturat centrala nucleară de la Cernobîl, spune premierul ucrainean


Centrala nucleară de la Cernobîl și zona de excludere din jurul acesteia au fost capturate de forțele rusești, a declarat premierul Denis Șmîhal.

„Din nefericire, trebuie să spun că zona Cernobîl, așa-numita zonă de excludere și toate instalațiile de la Cernobîl au fost preluate sub controlul grupurilor armate rusești”, a declarat Șmîhal, după o reuniune extraordinară a cabinetului de la Kiev.

El a adăugat că „nu există victime în acest moment”, dar informațiile suplimentare vor fi publicate după clarificări.

Forțele rusești au capturat centrala de la Cernobîl, locul celui mai grav dezastru nuclear din lume, după o bătălie „aprigă” în prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat un consilier al șefului biroului prezidențial.

„După atacul absolut lipsit de sens al rușilor în această direcție, este imposibil să spunem că centrala nucleară de la Cernobîl este sigură. Aceasta este una dintre cele mai grave amenințări la adresa Europei de astăzi”, a declarat consilierul Mihailo Podoleak.

Rusia vrea să controleze reactorul nuclear de la Cernobîl pentru a semnala NATO că nu trebuie să intervină militar, a declarat o sursă de securitate rusă, potrivit Reuters.

XS
SM
MD
LG