Linkuri accesibilitate

Forțele rusești au capturat două orașe din regiunea Luhansk


Lupte la Toșkivka, regiunea Luhansk
Lupte la Toșkivka, regiunea Luhansk

Forțele rusești au capturat două orașe din apropiere de Lisiceansk și Severodoneșk, regiunea Luhansk, a anunțat armata ucraineană pe 21 iunie. Orașele capturate - Pidlisne și Mirna Dolina - se află pe direcția Toșkivka-Pidlisne, a precizat Statul Major al armatei ucrainene marți seara.

Comandamentul ucrainean a mai spus că forțele ruse au avut un „succes parțial” în zona Gorske și pe direcția Bila Gor, în timp ce soldații ucraineni au respins un atac din direcția Vîsoki. Ucraina a confirmat anterior că Rusia a cucerit satul Toșkivka de pe linia frontului.

Forțele rusești au provocat pagube „catastrofale”, în timp ce au continuat să bombardeze Lisiceansk și orașul-geamăn Severodoneșk de pe celălalt mal al râului Siverski Donețk, în estul Ucrainei, unde situația a devenit „extrem de dificilă”, au declarat anterior oficialii ucraineni.

Luptele continuă și în Severodoneșk, pe care trupele rusești îl controlează aproape în întregime, cu excepția uzinei chimice Azov, unde alături apărătorii ucraineni s-au adăpostit aproximativ 500 de civili, a spus guvernatorul militar al regiunii Luhansk, Serhii Haidai, într-un interviu pentru AP, adăugând că forțele rusești transformă zona „în ruine”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG