Linkuri accesibilitate

Forțele ruse înconjoară două orașe cheie din estul Ucrainei


Orașul Severodonețk, estul Ucrainei, 26 mai 2022

Forțele ruse au continuat să-și intensifice bombardamentele asupra ultimelor bastioane ucrainene din regiunea estică Luhansk, orașele Severodonețk și Lîsiciansk, pe care încearcă să le încercuiască.

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii, a declarat pe 27 mai că forțele ucrainene opun o „rezistență feroce”, la Severodonețk, dar localitatea este înconjurată din trei părți de trupele ruse.

Citând informații primite de la primarul localității, Haidai a scris pe canalul său din rețeaua Telegram că bombardamentele au distrus numeroase blocuri de locuințe.

Primarul Oleksandr Striuk a spus mai devreme că cel puțin 1.500 de oameni au fost uciși în orașul său de la începutul invaziei rusești în Ucraina, pe 24 februarie.

Într-un raport zilnic despre luptele din Ucraina, ministerul apărării al Marii Britanii a spus că, în timp ce forțele terestre ruse continuă să avanseze către Severodonețk, Rusia pare să fi adus în teatrul de operațiuni din Donbas tancuri T-62 vechi de 50 de ani, semn că și-ar epuiza epuizează tehnica militară disponibilă.

Pe fundalul acestor știri, președintele Volodimir Zelenski a spus că este gata să poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin pentru a apăra suveranitatea și existența Ucrainei. Într-o discuție găzduită de un think-tank indonezian pe 27 mai, Zelenski a mai spus însă că Rusia nu pare dispusă să poarte convorbiri de pace serioase.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG