Linkuri accesibilitate

Forțele ruse continuă să bombardeze masiv orașul ucrainean Lisiceansk


Forțele ruse continuă să bombardeze masiv orașul ucrainean Lisiceansk, iar oficialitățile regionale spun că situația este „foarte dificilă” în ultima localitate controlată de Kiev în Donbas, în timp ce rușii folosesc artileria împotriva unor așezări civile din regiunea Dnipropetrovsk.

Statul major al armatei ucrainene a făcut cunoscut că trupele ruse încearcă să încercuiască complet orașul, care are importanță strategică pentru încercările Moscovei de a cuceri întreaga regiune Donbas.

Serghei Haidai, șeful administrației militare ucrainene din Luhansk, unde e situat Lisiceansk, spune că în oraș se dau lupte peste tot și că „rușii folosesc tot armamentul pe care îl au, fără să-i intereseze dacă țintele pe care le atacă sunt militare sau nu - școli, grădinițe, instituțiii culturale. (…) Situația în Lisiceansk este foarte dificilă. Totul este distrus, se aplică politica pământului pârjolit”, a spus Haidai într-o intervenție televizată, adăugând că aproximativ 15.000 de civili se mai află acum în orașul care înainte de război avea o populație de aproape 100.000 de locuitori.

După săptămâni de lupte violente în care au fost uciși sute de civili și care au transformat orașul în ruine, Moscova a cucerit localitatea Severdonețk, din apropiere de Lisiceansk.

Între timp, șefa comunității serviciilor de informații din Statele Unite Avril Haines a spus pe 29 iunie că perspectivele războiului din Ucraina rămân sumbre, unul dintre scenarii fiind acela că Rusia vrea să cucerească cea mai mare parte din această țară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG