Linkuri accesibilitate

Forțele ucrainene au recucerit un teritoriu în Severodonețk (oficial militar)


Armata rusă a distrus în mare parte localitatea Severodonețk

Ucraina susține că forțele sale au recucerit 20% din teritoriul pe care îl pierduseră în orașul Severodonețk, punctul central al ofensivei rusești de cucerire a regiunii Donbas din estul țării, și că ar putea să îl mențină până la două săptămâni, în condițiile în care luptele au continuat pe 4 iunie.

Serhi Haidai, șeful administrației militare regionale din Luhansk, a declarat că armata ucraineană a continuat să își mențină pozițiile în interiorul orașului Severodonețk și respingea forțele rusești în mai multe locații. Haidai a declarat pe 4 iunie că forțele rusești aruncau în aer podurile de peste râul Severski Doneț pentru a împiedica Ucraina să aducă întăriri militare și să livreze ajutoare civililor din Severodonețk.

Afirmația lui Haidai privind progresele ucrainene nu a putut fi verificată imediat. Reprezentanții armatei ucrainene susțin că Rusia și-a întărit trupele și a folosit artileria pentru a efectua „operațiuni de asalt” în oraș, care a fost bombardat de forțele rusești timp de săptămâni, dar că forțele rusești s-au retras după câteva încercări eșuate de a avansa în orașul Bahmut, aflat în apropiere, și a tăia accesul la Severodonețk.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG