Linkuri accesibilitate

Forțele ucrainene resping atacurile armatei ruse asupra centralei electrice Vuhlehirsk


Regiunea Donețk: o școală ruinată de atacul artileriei ruse, 21 iulie 2022

Forțele ucrainene au respins cu succes repetatele asalturi rusești asupra centralei electrice Vuhlehirsk, în timp ce Moscova a continuat să bombardeze fără încetare orașele Kramatorsk și Siversk, au declarat serviciile de informații militare britanice la 22 iulie, în timp ce armata ucraineanîă afirmă că a câștigat, pentru prima dată, posibilitatea efectivă de avansare pe câmpul de luptă.

Centrala Vuhlehirsk, situată la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Donețk, este a doua centrală electrică din Ucraina ca mărime și, deopotrivă, un obiectiv de infrastructură strategică pe care forțele rusești sunt dornice să îl captureze.

În buletinul său zilnic de informații, Ministerul britanic al Apărării l-a citat pe Vitali Kim, guvernatorul regiunii ucrainene Nikolaiev, care a declarat că forțele ruse au folosit șapte rachete de apărare aeriană pentru a lovi infrastructura, instalațiile energetice și depozitele din zonă.

Serviciile secrete britanice au remarcat că Rusia a intensificat utilizarea sistemelor de rachete de apărare aeriană pentru a ataca ținte terestre - un fapt care trădează o lipsă critică de rachete dedicate atacului la sol.

Acesta a declarat că Rusia a desfășurat „aproape sigur” sisteme strategice de apărare aeriană S-300 și S-400, menite să doboare avioane și rachete la distanțe mari, în apropierea Ucrainei încă de la începutul invaziei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG